Even voorstellen


Van Chona'ka

Zwitserse Witte Herders

Even voorstellen

Ik ben Cynthia Karman. Ik woon samen met Diana en heb vijf kinderen, twee dochters en drie zoons. Verder ben ik in het bezit van drie Witte Herder teven, Channoe, Mogsy en Eagan, moeder en 2 dochters. Chona, de moeder van Channoe, is in januari 2019 overleden. Zij is ruim 15,5 jaar oud geworden.  Ik had een Mechelse Herder reu Kenzo, maar hij is helaas in november 2015 overleden. Daarnaast hebben wij een Europees korthaar poes Tazz en een lapjes kitten Eenak.


Voordat ik honden had was ik meer een kattenpersoon, maar er bleef bij mij een nieuwsgierigheid bestaan naar honden, hoe het zou zijn om een hond te hebben, wat het gedrag zou zijn, het karakter, wat de verantwoordelijkheden waren de trouwheid en nog veel meer. Ik ben mij gaan verdiepen in de hondenrassen en wat nou bij mij en mijn gezin zou passen. En opeens zag ik de Witte Herder, met hun karakter beschrijvingen enzovoorts. Ik dacht bij mezelf: nee, niet over één nacht ijs gaan, verder kijken en weer alle rassen opnieuw doornemen. Maar nee hoor, ik bleef terug gaan naar de Witte.


Chona Fan Cosmo's Noflik Stee werd mijn eerste Witte Herder, en zij paste bij mij hoor, zij is ruim 15,5 jaar oud geworden. Ze was zo veelzijdig, sterk, stoer, grappig, slim en lief en ze kon zich tot het laatste moment nog steeds gedragen als een jonge hond, zo kan ik door blijven gaan. Ik heb veel van haar geleerd en van de rest van mijn kleine roedel. Ik kan echt zeggen dat zij mijn leven heeft veranderd.

Met Chona ben ik begonnen met het krijgen van pups, ze heeft drie nesten gehad. Schitterende pups, schitterend om te zien, te ruiken, voor een tijd om je heen te hebben.


Channoe, haar dochter, heeft haar rol van haar over genomen. Ook dit is een teef waar ik over kan blijven praten. Channoe heeft nu drie nesten gehad en is sinds 2017 met pensioen gegaan. Mogsy, een dochter uit haar eerste nest, heb ik gehouden. Mogsy heeft in 2016 haar eerste nest gehad en in 2018 haar tweede nest. Ook uit het laatste nest van Channoe heb ik een pup gehouden, Eagan. Zij is nu 4 jaar oud en heeft in 2019 haar eerste nestje gehad.


Door al deze honden hoedanigheden, heb ik ook gekozen om hondentrimster te worden. Iets wat ik ook met groot plezier doe.